باغ اول، کاخ گلستان
گاهی نفس برای تهرانی تنگ میشود كه آن را به باغهای شمیران و اطرافش میشناختند. شهری كه گاهی حین گذر از خیابانهایش سرت به برگهای درهم تنیده درختانش میسایید. شهری كه روزی كوچههای آشتیكنانش با درختهایی كه از پشت دیوار هر خانه سرك كشیده بودند، زیبا و دیدنی بود. حالا اما ساختار باغ و باغهای تهران فرق كرده است؛ مثل خیلی چیزهای دیگرش ... اما هنوز هم می توان باقیمانده آن همه زیبایی را در گوشه و كنار شهر دید. هنوز هم میتوان برای قدم زدن در بعدازظهر پنجشنبه یا برای عبوراز غروب دلگیر جمعه در این باغها قدم زد.
باغ اول، کاخ گلستان
یکی از اولین باغهایی که در تهران وجود داشت، باغی به نام «چهار باغ» بود. این باغ بعدها به نام ارگ سلطنتی و یا همان کاخ گلستان مشهور شد. این باغ به دستور شاه عباس صفوی ساخته شد، اما در دوران قاجار چشم و چراغ خاندان سلطنتی شد. به دلیل اینکه تا قبل از آن تهران پایتخت نبود و عمارتهای داخل آن اهمیت سیاسی نداشتند. با تبدیل شدن تهران به پایتخت و سیاسی شدن این شهر، این باغ هم به پایگاه خاصی برای بزرگان دولت تبدیل شد. تاجگذاری پهلوی اول و دوم نیز در همین مكان اتفاق افتاد.
وسعت باغ: این کاخ با مساحتی حدود یک دهم مساحت اولیهاش همچنان در محل قدیمیاش پابرجاست. این نشان میدهد که هر چند بخش اعظم عمارت آن دست نخورده است اما بخش اصلی باغ آن از بین رفته است.
كجاست: موزه باغ و کاخ گلستان یکی از مکانهای دیدنی شهر تهران است. چهارراه گلوبندک، میدان ارگ، كاخ گلستان نشانی این باغ است. اینجا كه رسیدید، درختان سر به فلك كشیده باغ، حتما جادویتان خواهد كرد.
زمان بازدید: در این باغ هر روز از ساعت هشت صبح تا پنج بعد از ظهر برای قدم زدن به روی شما باز است.
یکی از اولین باغهایی که در تهران وجود داشت، باغی به نام «چهار باغ» بود
باغ دوم، باغ عینالدوله
مكانی كه درحال حاضر محل نگارخانه برگ و کارگاه مجسمه سازی است، روزگاری خانه صدراعظم مستبد مظفرالدین شاه، یعنی عینالدوله بود. به همین دلیل از همان روزگار و تاحالا كه این مکان به یک مکان عمومی تبدیل شده؛ هم چنان باغ عین الدوله نامیده میشود. انگار هنوز هم روح صاحب آن در همان حوالی قدم میزند تا همه به این باغ، باغ عینالدوله بگویند! عینالدوله تا سال 1306 شمسی در قید حیات بود، اما در سالهای آخر عمر ورشکست شد و طلبکاران اموال او را تصاحب کردند.
Comments
Post a Comment