روستای نژو

 

معرفی روستای نژو

این روستا در شهر ستان بانه استان کردستان قرار دارد و در فاصله 265 کیلومتری از مرکز استان، شهر سنندج، واقع شده است و تاریخی چند هزار ساله را به دوش می کشد. هر چند تاریخ دقیق آن به درستی مشخص نشده است ولی بر اساس آثار تاریخی که در آن قرار دارد می توانیم متوجه شویم که به پیش از اسلام بر می گردد. این روستا با داشتن طبیعتی بکر و زیبا همراه با آثار تاریخی مختلف توانسته در بین روستاهایی که برای مقصد گردشگری انتخاب می شوند جایی پیدا کند.

جاذبه های گردشگری روستای نژو

همانطور که در قسمت های قبل توضیح دادیم، این مکان مراکز گردشگری تاریخی و طبیعی گوناگونی را در خود جای داده است، که در ادامه این مطلب در مجله مستر بلیط در مورد آن ها توضیحاتی را برای شما ارائه می کنیم.

شارکون

یکی از آثار تاریخی این روستا با نام شارکون شناخته می شود و در قسمت شرقی روستا قرار دارد و در آن تعداد زیادی از خمره های کوچک و بزرگ گلی را پیدا کرده اند که در بعضی از آنها ذغال هایی قرار داشته است. البته متاسفانه بیشتر این زمین ها بر اثر کشت و کشاورزی از بین رفته اند.

لوله های گلی

در سرتا سر روستا در زیر زمین می توانید لوله های گلی را مشاهده کنید که در کل روستا کشیده شده اند و حتی در زیر زمین های کشاورزی نیز وجود دارند، که شبکه آبرسانی را تشکیل می دادند. ضخامت این لوله های گلی برابر با 30 سانتی متر است.

قه لای نژو

مهمترین اثر تاریخی روستا قلعه ای است که در زبان محلی با نام قه لای نژو خوانده می شود. این قلعه در غرب روستا و در حد فاصل روستاهای سیوچ میرآباد علیا و نژو قرار دارد. زمان ساخت این قلعه مشخص نیست ولی بر اساس گفته ساکنان روستا به دوران قبل از اسلام بر می گردد. مقبره هایی در اطراف قلعه وجود دارند که به سمت بیت المقدس کنده شده اند، و می توانند صحت این قضیه را تایید کنند. امروزه تنها قسمت هایی از قلعه باقی مانده است که شامل حصار اطراف آن می شود که در ساخت آن سنگ های عظیم و بزرگی به کار برده اند. در وسط این قلعه روزگاری حوضی زیبا قرار داشت که امروزه قسما اعظمی از آن خراب شده است.

اغلی بگ

اغلی بگ

تخته سنگ بزرگی است که در قسمت غربی روستا قرار دارد و در زبان محلی به آن اغلی بگ می گویند. گويا اغلي بگ نام پهلواني ساکن آنجا بود و در هنگام لشكر كشي اعراب، در دشت ميرآباد به آنها شبيخون زده و تعداد زيادي از آنها را كشته است تا اينكه شبي گرفتار كمين اعراب مي شود.

سد نژو

در جنوب روستا و در فاصله بين شوي و نژو يك سد باستاني (آبگير) وجود داشت كه قدمت زیادی داشت. ديواره هاي ساروجي اين سد تا اين اواخر هم موجود بود ولی به خاطر ساخت سد جدیدی برای آبرسانی به مردم روستا، این سد به کلی از بین رفت.
https://mrbilit.com/mag/nezhu/

Comments

Popular posts from this blog

اصول باغداری مرکبات

آبشار یاسوج

تولید ربات شبه تانک برای باغداری