دریاچه نمک آران و بیدگل

 موقعیت محیطی خاص و متفاوت ایران سبب شده تا بی شمار جاذبه های طبیعی چشم نواز در آن شکل بگیرد. لیستی بلند که هر یک در نقاط مختلف کشور پراکنده شده اند. زیبایی هایی که بدون دخالت انسان ایجاد گشته اند و هر کدام از آن ها به تنهایی می توانند رشد بیشتری برای صنعت توریسم به همراه بیاورند. گاهی تصاویری در فضاهای مجازی به چشم می خورند که منظره فوق العاده آن ها برای مان آشنا نبوده و نمی دانیم کجا قرار دارند. یکی از همین مناطق که حتما پیش از این، با نمایی از آن رو به رو شده اید؛ دریاچه نمک آران و بیدگل است. فضایی سراسر سپید و رویایی که برای همه سلیقه ها، تجربه لذت بخش و فراموش نشدنی را ترتیب خواهد داد. نکته ای که باعث تمایز این مکان نسبت به بسیاری دیگر از جاهای دیدنی شده، اهمیت اقتصادی آن است. در ادامه مطلب پیش رو از مجله مستر بلیط هرآنچه که لازم است درباره این جاذبه ارزشمند و تماشایی بدانید؛ گردآوری کرده ایم. دعوت می کنیم که تا پایان همراه ما باشید.

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی

دریاچه نمک در ضلع شمالی شهر آران و بیدگل، در همسایگی کویر مرنجاب قرار گرفته است. به طور دقیق تر برای دسترسی به آن باید به استان اصفهان مراجعه کنید و به سمت حوالی شهرستان کاشان حرکت کنیم. این فضا حدودا 35 کیلومتر از شهرستان آران و بیدگل فاصله داشته است و به نوعی در محوطه نزدیک به کاشان جای دارد. از لحاظ مختصات جغرافیایی، شرایط بسیار خوبی برای دریاچه فراهم است. به طوری که از غرب، به استان قم، از شرق به جاذبه دیگری به نام سیاه کوه و از شمال به دشت ورامین منتهی می شود. همچنین قرار گیری آن در فاصله اندکی تا اماکن دیدنی مشهور دیگری از جمله کویر مرنجاب و جزیره سرگردان موجب گشته تا بیش از پیش مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی واقع گردد.

تاریخچه دریاچه نمک آران و بیدگل

درباره زمان دقیق شکل گیری دریاچه اطلاعات دقیق و موثقی در دست نیست. با این حال می توان با رجوع به برخی منابع زمین شناسی و مرور تاریخچه زمین ریخت شناسی ایران، اظهار کرد که با مکانی به عمر چندین هزار سال رو به رو هستیم. در میلیون ها سال گذشته نقشه کشور طبیعتا به صورت امروزی نبوده، یک دریای وسیع درست در میانه آن قرار داشته، که به مرور خشک شده است. اگر به نقشه های پیش از اسلام رجوع کنیم، به دریاچه بزرگ ساوه برمی خوریم. وسعتی که بین قم، ورامین، ساوه و کاشان وجود داشت. دریاچه نمک فعلی را می توان به نوعی از نواده آن به شمار آورد. علاوه بر همه این بررسی ها و تحقیقات اگر به مطالعه قدمت شهر آران و بیدگل بپردازیم هم اطلاعات جالبی بدست خواهیم آورد. تحقیقات میدانی باستان شناسان در شهرستان کاشان و تپه سیلک نشان داده اند که وقتی این تمدن و سکونت گاه باستانی ویران شد، مردم به مرور به سمت مناطق نزدیک به کویر پیش روی کردند. محل زندگی آن ها هزاره اول پیش از میلاد به دلایل مختلفی اعم از جنگ و درگیری نابود شده بود، سپس تنها چاره عملی و باقی مانده مهاجرت به طرف مناطق همسایه و قابل سکونت به نظر می رسید. بر همین اساس شهر آران پا به عرصه نهاد و در سفرنامه های تاریخی که از آن نام برده شده، از دریاچه ای زیبا در حوالی اش نیز صحبت به میان آمده است. در واقع نخستین اطلاع رسانی ها و اشاره به این محدوده تغیر شکل یافته، به همان هزاره نخست پیش از میلاد ارتباط دارد. جالب است بدانید مارکوپولو، تاجر و جهانگرد معروف ونیزی و همچنین لرد جرج کرزن سیاستمدار و ایران شناس بریتانیایی در سفرهای خود از دریاچه نمک دیدن کرده و درباره آن مطالبی هم نوشته اند.



https://mrbilit.com/mag/namak-lake/

Comments

Popular posts from this blog

آبشار یاسوج

تولید ربات شبه تانک برای باغداری

اصول باغداری مرکبات