مهم ترین نکات در باغداری حرفه ای
ما باغداران هر ساله فعالیت های مختلفی را برای باغمان انجام میدهیم برخی درست و برخی اشتباه! باغدار حرفه ای همیشه متفاوت عمل می کند و کارها را به شیوه های جدیدتری که در آن اصل بهینگی رعایت شده است انجام میدهد. با مطالعه این مقاله حرفه ای تر خواهید شد. در این مقاله قصد داریم نکات مختلفی را بررسی و به آنها بپردازیم با سایت تخصصی باغ شهری همراه باشید.
آغاز مدیریت باغ از ابتدای فصل رشد
الف) هر بیماری و آفتی شرایط و مکان ویژه ای برای زمستان گذرانی دارد با توجه به این امر از بین بردن پناهگاه زمستان گذرانی، موثرترین و آسانترین روش مبارزه با آفات و بیماریها تلقی میشود برای اینکار ابتدا قبل از شروع فصل رشد (اواخر زمستان) درز ها و پوسته های خشک شده بر روی تنه درختان با کاردک تمیز کنید تا سمپاشی بهتر نتیجه دهد.
ب) غرقاب کردن ریشه درختان با آب در اسفند ماه میتواند در کاهش آفاتی چون کرم سفید ریشه و کرم سیب موثر باشد.
ج) شخم سطحی در پاییز در جذب بهتر آب به خاک و همچنین نابودی برگها و حشرات در کاهش آفات و بیماریها تاثیر خوبی دارد.
اصول صحیح سمپاشی
در بحث مبارزه با آفات و بیماریها اصول صحیح سمپاشی میتواند در کاهش آفات و بیماریها نقش اساسی و مهم را ایفا کند. بنابراین لازم است با استفاده از سمپاش های مناسب و بخصوص لانس های دارای قدرت مه پاشی که بتواند قطراتی حدودا” ۵۰ تا ۶۰ قطره در یک سانتی متر مربع روی برگها و تنه و ساقه بخواباند ارجحیت دارند.بنابراین لازم است سموم را بصورت قطرات ریز روی درختان قرار داد و از شستشوی درختان که علاوه بر تاثیر کم بر روی آفات و امراض موجب هدر رفتن محلول سم میشوند خودداری کرد. در سمپاش های دارای مخزن بزرگتر بایستی بهم زن تعبیه شود بخصوص در استفاده از سموم پودر وتابل مانند دودین امکان ته نشینی وجود دارد.دیده می شود برخی مخزن بالای ۱۰۰۰ لیتری تهیه و اقدام به سمپاشی باغات میکنند بدون اینکه به این مسئله توجه نمایند!
بهداشت سمپاشی
با توجه به اینکه سموم کشاورزی از جمله مواد بسیار خطرناک برای جانداران بخصوص انسان به حساب می آیند رعایت نکات زیر در سمپاشی ضروری مینماید:
عملیات درست کردن محلول سم (مخلوط محلول غلیظ سمی با آب) خطرناک ترین لحظه برای سمپاش محسوب می شود چرا که دستها ، بدن و دهان و ریه ها مستقیما” در معرض واکنش سموم خالص با آب قرار میگیرند. لذا از دستکش و عینک و ماسک های مخصوص سمپاشی استفاده نمایید . در هنگام سمپاشی از خوردن و آشامیدن و کشیدن سیگار اجتناب نمایید و پس از سمپاشی دست و صورت را با آب و صابون بشویید ظروف محتوی سم را دور از دسترس کودکان و حیوانات در انباری مناسب و قفسه یا صندوق قفل دار نگهداری نمایید.برای اطلاعات بیشتر در مورد سموم ، بروشور روی ظرف سم را با دقت مطالعه کنید چرا که همه مطالب جهت استفاده شما نوشته شده است.
اختلاط سموم
سموم کشاورزی (قارچ کش ها و حشره کش ها و کنه کش ها) عموما” در مبارزه تلفیقی قابلیت اختلاط با هم دارند و حتی ترکیب دو قارچکش یا دو حشره کش و دوکنه کش و حتی دو علفکش با همدیگر خاصیت سنرژیک ( اثر مضاعف و موثر) دارند و در برخی موارد هم اثر آنتاگونیستی (اثر ضد هم و زیان آور) .بنابراین لازم است با نظر کارخانه سازنده و گیاهپزشک انجام گیرد.
طرز تهیه محلول سم
میزان توصیه شده از سم را در مقداری آب حل کرده و خوب بهم بزنید . این محلول را در مخزن سمپاش که تا نیمه در آن آب ریخته شده است بریزید و در حالی که محلول را بهم می زنید بقیه آب را به آن اضافه کنید. توصیه می شود از مصرف محلول سموم تهیه شده در روزهای قبل ، خودداری شود.
تعیین زمان سمپاشی
تعیین زمان سمپاشی یکی از مهمترین اصول مبارزه با آفات می باشد. با سرکشی مداوم و مرتب به باغات و مزارع ، شدت و میزان آلودگی را تعیین نموده و متناسب با آن سمپاشی را انجام دهید . تاکید میگردد برای برخی آفات مثل شته ها و کنه ها خسارت آفات باید به آستانه اقتصادی رسیده باشد. در این مورد همواره با کارشناسان کشاورزی در تماس باشید.
محلول پاشی
مقدار کود سولفات روی ۳۴% و اوره و اسید بوریک هرکدام نیم کیلو در ۱۰۰ لیتر آب در پاییز قبل از ریزش برگها تاقبل از جوانه زنی نتیجه رضایت بخشی در جلوگیری از ریزش گل و میوه دارند.
Comments
Post a Comment