روستای سنگان

 

روستای سنگان کجاست

روستای بکر و زیبای سنگان در شمال غرب تهران از توابع بخش کن و کمی بالاتر از سولقان واقع شده است. این روستای کوهستانی که در زبان محلی سنگون نیز نامیده می شود در ارتفاع 2100 متری از سطح دریا واقع شده است. قبرهای موجود در روستای سنگان تهران نوشته هایی دارند که از آن ها می توان فهمید این مکان بیش از 2 هزار سال است که محل زندگی مردم می باشد. این روستا دارای 4 محله با نام های ده پایین، ده وسط، محله باغدره و ده بالا می باشد؛ ورود به روستا از طریق محله پایین که قدیمی تر از سایر بخش ها هم می باشد انجام می شود. ساکنان روستا به زبان تاتی که گویش طهران قدیم می باشد، سخن می گویند. شغلی که مردم روستا به آن مشغول هستند کشاورزی و باغداری مدرن می باشد؛ گفتنی است که حاج ناصر خان اویسی بنیانگذار این شغل در روستا بود و خودش هم به اهالی محل این دو کار را آموخت. 

جاذبه های روستای سنگان

در این روستا 3 امامزاده با نام های سید علاء الدین در محله پایین، امامزاده قاسم در محله بالا و امامزاده سید عماد الدین در محله وسط می باشد. همچنین یک تکیه تاریخی در محله پایین وجود دارد که قدمت آن به دوران صفویه مربوط می شود؛ البته این مکان که نزد مردم روستا بسیار مهم می باشد و دارای معماری منحصر به فردی می باشد، تا به حال دو بار مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. روستا دارای دو جاذبه بسیار مهم بوده که در آثار ملی و طبیعی ایران هم ثبت شده اند: آبشار سنگان و چنار هزارساله. جاذبه های دیدنی این مکان به شرح زیر هستند:
-آبشار سنگان: این آبشار زیبا و خوش منظر در دامنه های قله پهنه حصار واقع شده است. برای رسیدن به آبشار زیبای سنگان حدود 2 ساعت باید کوهپیمایی نمایید. این آبشار با ارتفاع 30 متر جزء آبشارهای مرتفع ایران است و بلندترین آبشار استان تهران محسوب می شود. پیمودن مسیر نسبتا طولانیِ آبشار ارزش آن را دارد که از نزدیک به تماشای آن بپردازید. ضمن این که پایین آبشار محوطه ای مسطح دارد که می توانید در آن جا پیک نیک کنید و از فضای دل انگیز آن لذت ببرید. این آبشار تقریبا در تمام فصول سال آب دارد ولی در ماه های فروردین و اردیبهشت مقدار آب آن بسیار بیشتر می شود. توجه داشته باشید اگر قصد دارید از آبشار دیدن کنید، لوازمی از قبیل کفش ساق دار، کلاه آفتابی، عینک آفتابی، ظروف یک بار مصرف، کرم ضد آفتاب، زیرانداز، لوازم بهداشتی، فلاسک چای، قمقمه آب، دوربین عکاسی، هد لمپ و غذای مناسب همراه داشته باشید. 

رودخانه سنگان: رودخانه ای که در روستا جریان دارد، فصلی می باشد. این رودخانه 12 کیلومتری از دامنه های شرقی کوه کرکو سرچشمه می گیرد و بعد از این که مسیر روستا را طی می کند، به رود کن می ریزد.
درخت چنار هزارساله: این درخت با قدمت زیادی که دارد، مورد توجه توریست های بی شماری قرار گرفته است. 

 

 روستای سنگان


بهترین زمان سفر به روستای سنگان

از آن جایی که روستا در میان کوه های البرز میانی قرار گرفته، آب و هوایی خنک و دلپذیر دارد از همین رو فصل تابستان زمان مناسبی برای بازدید از روستا و مناظر بکر آن می باشد. البته فصل بهار بهترین زمان بازدید از روستا می باشد چراکه رویش گل های رنگارنگ و طراوت درخت ها حس بسیار مثبتی را القا می کند و انرژی خوبی را به بازدیدکنندگان انتقال می دهد. روستای سنگان در پاییز انتخابی مناسب برای عکاسی می باشد؛ ریزش برگ درختان منظره ای خیره کننده ایجاد می کند که هر شخصی از دیدن آن به وجد می آید. در فصل بهار اطراف آبشار سنگان مملو از ریواس می شود؛ از دیگر گیاهانی که در این روستا دیده می شود می توان به سماق، زرشک و گلپر اشاره کرد. همچنین در روستا میوه هایی همچون زردآلو، انجیر، آلبالو، گیلاس، گردو، توت و سیب در فصول مختلف سال وجود دارد. 

مسیر دسترسی به روستای سنگان

راه دسترسی به روستای سنگان از طریق جاده امامزاده داوود و با خودروی شخصی امکان پذیر بوده و گردشگران تور تهران باید بدانند که فاصله تهران تا سنگان حدود 40 دقیقه می باشد. برای قرارگیری در جاده امامزاده داوود و روستای سنگان، از میدان دوم شهران راهی کن شوید و در ادامه خیابان کوهسار را به سمت جاده امامزاده داوود ادامه دهید؛ پس از طی کردن حدود 10 کیلومتر، به یک سه راهی می رسید که تابلو سنگان را نشان می دهد.

Comments

Popular posts from this blog

اصول باغداری مرکبات

آبشار یاسوج

تولید ربات شبه تانک برای باغداری